Kungsholm på Høvik

Ekteparet hadde kjøpt seg nytt hus for oppussing på Høvik, og én ting var sikkert – her skulle det kakkelovn inn.

Eierne hadde lange diskusjoner om hvilken modell de skulle ha, moderne uttrykk eller helt klassisk.

Etter flere besøk i vårt showroom på Nesbru endte de opp med en klassisk Kungsholm kakkelovn, men med detaljer i børstet stål i stedet for messing. Brennkammeret fikk børstet stålramme uten ytterdører.

Dette gjør at kakkelovnen får et litt lettere preg, men man er på ingen måte i tvil om opprinnelse. Det store brennkammeret med glassdøren gir et godt innsyn til flammene og sørger også for god strålevarme.

Det var imidlertid andre arbeider som også måtte gjøres og overraskelsene sto i kø. Den gamle peisen skulle ned, det skulle legges nytt tak og gulv og det skulle males om.

Under rivingen  av peisen fant vi varmeskader i bjelkelaget hvor peiskappen hadde vært, og det manglet en meter av bjelken i taket. Vi utbedret skader og gjorde bjelken hel mot veggen. Deretter måtte vi pusse pipestokk og sparkle ny portal mellom rommene.

Så kunne vi montere kakkelovnen, og det ble et veldig bra resultat. Kakkelovnen passer fint inn i det forholdsvis ordinært utseende murhuset fra 70-tallet, og står i dag og varmer opp store deler av huset. Kakkelovnen passer også fint inn i interiøret som er valgt, så det ble i det hele tatt en svært vellykket installasjon fra Gabrielsen Kakkelovner.