Tilvalg
Runde

 

Prisen på runde ovner settes ut i fra standard høyde 231 cm, hjørneplassering med kakler på 4/5 del av ovnen inklusiv varmluftskassett og messingsdetaljer.

Øvrig utrustning og tilbehør tilkommer som tilvalg – se under.

Rektangulære

 

Prisen på runde ovner settes ut i fra standard høyde 241 cm, hjørneplassering med kakler på 4/5 del av ovnen inklusiv varmluftskassett og messingsdetaljer.

Øvrig utrustning og tilbehør tilkommer som tilvalg – se under.

Studio

 

Prisen på Studio-ovner settes ut i fra standard høyde 239 cm, hjørneplassering med kakler på 4/5 del av ovnen inklusiv varmluftskassett og detaljer i børstet rustfritt stål (rød ovn har ramme og detaljer i messing)..

Øvrig utrustning og tilbehør tilkommer som tilvalg – se under.

Håndmalt dekor

 

 

Gabriels formgivere har omsorgsfullt utviklet kakkelovnenes former og dekor for å møte høyt stilte krav. Den håndverksmessige tilvirkningen gir hver kakkel et unikt utseende. Velg blant stilige kroner og vakre dekorer med inspirasjon fra ulike tidsepoker eller fra vår skandinaviske natur. Kakkelovnene kan gis et unikt håndmalt mønster og kakkel i spesielt utvalgt glasur.

Funksjon

Gabriels kakkelovner er bygd opp etter det opprinnelige 5-kanals-prinsippet som lagrer varmen som siden spres ut i rommet opp til et døgn etter at man har sluttet å fyre. Varmluftskassetten kan utrustes med vifte som sprer varmen raskere i huset. For at du skal kunne nyte det flammende bålet har kassetten luftspyling som holder glassruten renere. Forbrenningsluft (tilluft) kan hentes ute i fra om huset har mekanisk ventilasjon eller er velisolert. Alle modeller kan tilpasses rommets takhøyde. 

Derfor varmer 2kW mer behagelig enn 10kW


Den avgitte energimengden mellom en kakkelovn og en peisovn er omtrent den like høy  ved samme vedmengde. I motsetning til en peisovn tar kakkelovnens tunge varmemagasin opp varmen som deretter spres ut i rommet over lang tid. For et behagelig inneklima er derfor en lavere effekt over lenger tid å foretrekke fremfor med en kortsiktig «badstuvarme» fra en peisovn (høy effekt over kort tid). Dette er fremfor alt svært betydningsfullt når det gjelder ildsteder i nye moderne velisolerte lavenergihus. Nye lavenergihus kan ikke tilpasse seg store plutselige varmemengder. Derfor er det ekstra viktig å tenke over hvilken type varmekilde man velger.