I tredje etasje på Frogner

En varm sommerdag i 2016 ble vi kontaktet for å ta en befaring for mulig installasjon av kakkelovn.
Det var en gammel og godt brukt leilighet som skulle totalrenoveres. Eierne hadde funnet at det var lurt å kontakte oss på et tidlig tidspunkt for å få en vurdering av mulighetene for å få installert en kakkelovn, og selvsagt et tilbud på installasjonen. Vi så tidlig at dette var et prosjekt som ville ta litt tid, men vi satte pris på å bli koblet inn såpass tidlig . Eksisterende peis skulle rives og det skulle flytsparkles og legges nytt gulv.

Den gamle peisen er revet og fargepaletten er kommet på veggen.

 

Da de hadde fjernet det gamle gulvet hadde vi muligheten til å komme inn og forsterke gulvet der kakkelovnen skulle stå. Vi hadde da funnet ut at det ville bli pent med en kakkelovn som ville bli 290 cm høy i forhold til takhøyde, nytt listverk og stukkatur. Eierne bestemte seg for en modell Kungsholm fra Gabriel og Gabrielsen Kakkelovner.


Før vi begynte å sette kakkelovnen la man nytt gulv først. Dette gir oftest penest resultat med henblikk på sluttresultatet rundt sokkelen. Når vi startet arbeidet med kakkelovnen var det viktig at eierne var til stede for å bestemme nøyaktig plassering slik at brennkammeråpningen var mest mulig synlig fra alle vinkler.

 

Det var også et ønske om å kunne se flammene i kakkelovnen fra kjøkkenet.

Det ble et svært flott resultat hvor farger, stukkatur og innredning hver for seg spiller en viktig rolle for å skape den vakre helheten. Kakkelovnen fikk riktig høyde og dominerer på en ganske diskret måte, har blitt en viktig varmekilde og en installasjon for beundring.

Signert Gabrielsen Kakkelover