I en leilighet på Grünerløkka

Vi fikk en mail en kveld i begynnelsen av oktober, og budskapet var klart, vi fryser og ønsker oss en kakkelovn fra Gabrielsen. Morgenen etter dro vi på befaring og eierne og jeg  fant i fellesskap ut at en rektangulær kakkelovn ville bli det fineste og mest praktiske. De skulle bare gjøre om litt i stuen først, men ville gjerne ha kakkelovn til jul.
Etter å ha besøkt oss i vårt showroom på Nesbru i Asker og godtatt tilbudet de fikk fra oss, og med god hjelp fra kakkelovnprodusent Gabriel Kakelugnar, fant vi at vi kunne klare å sette kakkelovnen før jul.

Før snekkere og malere skulle slippe til, lagde vi et solid fundmanet i gulvet slik at vi ikke skulle støve for mye etter at det var malt. Da snekkerne og malerne hadde gjort sitt rykket vi inn en sur novemberdag og begynte å montere kakkelovnen – en modell Ekeby. Som man kan se av bildene ble det en svært fin installasjon, og ikke minst ble det vakkert mot den svarte veggen (Lady 85 % svart, supermatt).

Kakkelovnen er i standard utgave 235 cm høy, men her har vi forhøyet sokkelen og lagt inne et ekstra skift i overkroppen slik at den harmonerer pent i forhold til takhøyde. Denne kakkelovnen ble da 280 cm høy. Vi var ferdige med installasjonen 2. desember, hvilket var i trygg avstand til jul!

 

Signert Gabrielsen Kakkelovner