En kakkelovn til Bjørnsund – vår mest utfordrende reise, men kanskje den vakreste

Slik begynte det:
Hei! Har et 100 år gammelt Schmidt-hus (murhus) på det fraflyttede fiskeværet Bjørnsund utafor Molde. Huset ser ut som en liten bryllupsgave og var bygd som det også, og ville kle en kakkelovn for hjørnemontering.

Etter 6 måneders kommunikasjon via e-mail reiste jeg på befaring til hennes vakre gamle hus på Nordre Bjørnsund på Romsdalskysten. Så langt ut i havet du kommer.
For å komme til Bjørnsund tar man fly til Molde, kjører bil en times tid til Bud, og så tar man kundens båt en halvtimes tid ut i havgapet der Bjørnsund-øyene ligger.
Bjørnsund har en spennende historie, ble fraflyttet på 70-tallet, men alle husene der ute er vel bevarte og brukes i dag primært som fritidshus.

 

Her kan du lese mer om Bjørnsund: http://www.bjoernsund.com/historie/bjoernsundhistorie

Vår kundes hus ligger majestetisk til overfor bryggene på Nordre Bjørnsund. Huset ble bygget i mur etter østerrikisk arkitektur og skikk på begynnelsen av 1900-tallet. Huset var fraflyttet og hadde ligget lenge ut til salgs før vår kunde forbarmet seg over det og begynte en møysommelig restaurering. Etter en grundig befaring konkluderte vi med at det var absolutt mulig å sette en kakkelovn i annen etasje.

 

 

Så da reiste vi ut et par måneder senere. Kakkelovnen ble sendt i forveien med lastebil til Harøysund og deretter med frakteskip til Nordre Bjørnsund. På Nordre Bjørnsund ble kakkelovnen møtt av venner og bekjente naboer som hjalp til med å bære kakkelovnen opp til huset. En fantastisk innsats og en stor hjelp for oss!

 

 

Det ble en flott kakkelovn modell Kungsholm fra Gabrielsen Kakkelovner i et vakkert hus, rett og slett en sjelden opplevelse i fantastiske omgivelser!