Høyt over Sandvika

Høyt over Sandvika i Bærum har vi montert en kakkelovn modell Tillinge. Den står og troner over Sandvika og Oslofjorden i en kjedet enebolig fra 80-tallet. Man må nødvendigvis ikke ha sveitservilla eller en gammel høyloftet leilighet for å installere kakkelovn.

Det var i utgangspunktet et enkelt prosjekt, men veien ble litt lenger enn først antatt. Vi måtte først fjerne den gamle gruepeisen – også kalt lokomotivet. Etter 30 år hadde eierne sett seg lei på at peisen ga fint lite varme, og det var fryktelig mye murstein i stuen.

Løsningen ble en kakkelovn far Gabrielsen Kakkelovner, også for å varme opp et forholdsvis kaldt hus.

Etter at den gamle peisen var fjernet var det selvsagt et stort sår igjen etter peisen, parketten var lagt inntil. Vi stod nå overfor to muligheter – enten skjøte inn ny parkett eller legge fliser.

Å skjøte inn ny parkett ville gi farge og høydeforskjell så vi endte opp med å legge fliser. Og resultatet ble veldig bra. Vår kakkelovnsmaker er også en dyktig flislegger.

Etter at vi hadde lagt fliser og pusset skorstenen ble stuen malt om. Vi anbefalte å bruke en annen farge enn hvitt bak kakkelovnen for å skape en kontrast til denne.

Fruen i huset valgte Lin fra Jotun, og det ble svært vellykket.

Fra vi rev peisen og hadde lagt fliser og montert kakkelovn tok det 5 dager. Nøyaktig og effektivt. Signert Gabrielsen Kakkelovner.

                                                             

                                                              .